Przede wszystkim musisz zadbać o regularne posiłki, które nie będą składały się z fast foodów, słodyczy, słonych przekąsek, słodzonych napoi, a będą zawierały pełnowartościowe produkty. Warto aby w każdym z posiłków znajdowało się pełnowartościowe białko. Najlepszymi źródłami białka są: - chude mięso, - ryby, - jaja, - chude sery, - rośliny [...]
W ogóle nie zaskakuje mnie to pytanie, bo lody są czymś co najbardziej kusi i chyba na złość umieszczają je w sklepie blisko kas. Jest to bardzo niegodziwe i bezlitosne wobec osób będących na diecie. Trochę żartem trochę serio, ale wszędzie rzucają nam kłody pod nogi. A teraz co do składu lodów… Ze względu na dużą emulgację składników, lody są [...]
12 lat to świetny wiek, aby zaangażować się w jakiś sport. Ja przykładowo właśnie w wieku 12 lat zaczęłam trenować wioślarstwo, które gościło w moim życiu przez kolejne 7 lat i niezmiernie się z tego powodu cieszę, gdyż oprócz medali zdobyłam ogromne doświadczenie jako młody sportowiec oraz zbudowałam świetną podstawę sylwetki, która pomogła mi [...]
Przede wszystkim sugeruję Tobie zastanowić się nad tym, co powoduje tego typu problemy, akurat w Twoim przypadku. Powodów wzdęć, gazów, może być dość dużo i należy je wyeliminować, lub przynajmniej ograniczyć. Nic nie pomoże jak dodasz maślan sodu, ostropest, karczoch, NAC, kurkuminę, itp. w sytuacji, gdy źródło problemu będzie obecne nadal, np. w [...]
[...] osiem litrow wody (Taka moja uwaga,ze te 8 to max.) Ma to utrzymac wysokie tempo przemiany materii,co jest szczegolnie wazne przy spozywaniu przez ciebie tak duzych ilosci pozywienia. 2 Zasada->Trenuj cieżko Cwicz z obciazeniami stanowiacymi 70%-80% twojego mamaksimum,abys byl w stanie zrobic w kazdej serii 6 powtorzen,az prawie do [...]
Pochodzenie Jest to właściwie intuicyjne, że wielkie przedtreningowe posiłki pomogą nam w wydajności, a więc nie jest to wcale zaskakujące, że ludzie mają wątpliwości odnośnie treningu na pusty żołądek. 10. Mit: „Jedz śniadanie jak król, lunch jak królowa, a kolację jak nędzarz.“ Prawda Łączy się z tym również opinia, że powinieneś zmniejszyć [...]
Organizm nie umie już spalać tłuszczu, a to jest najlepsze paliwo. Jednym z powodów, dla których rośnie poziom cukru, jest to, ze komórki muszą go spalić, ale jeśli jest się odpornym na insulinę, to ten poziom musi wzrosnąć do ponad 300. Wtedy, w wyniku zmasowanej akcji trochę glukozy może dostać się do komórek i zostać użyta jako paliwo. Jeżeli [...]
To moja pierwsza wypowiedź i może jedyna jeśli będzie zła i zostanie skasowana. Czytałam regulamin i nie wiem jak inaczej to podać ale skoro nie można linków i stron podawać poniżej przytaczam tekst z innego forum. Chcę Wam w ten sposób podziękować bo wiele tu przeczytałam ciekawych informacji a od ponad 2 lat się uczę. Nie zjmuję się sportem nie [...]
bob12 napisał żeby wklejać swoje ciekawostki więc wklejam!!!oczywiście Sog!! <<<<<<<<<JAK PRZYBRAĆ NA WADZE>>>>>> Przybieranie na wadze to dla większości z nas trudna sprawa. Część z nas w ogóle nie wie, jak napakować mięśnie nie tyjąc jednocześnie. Jedno jest jasne : jeśli chcesz zwiększyć masę, [...]
Olcha czarna i olcha szara - Alnus glutinosa et Alnus incana (Betulaceae) Opis. Alnus glutinosa (olsza czarna) - drzewo do 20 m wys.; korona rzadka o gałęziach wzniesionych ku górze; korowina ciemnoszara; liście odwrotnie jajowate, tępe; blaszka liściowa spodem, tylko w kątach wiązek przewodzących owłosiona; młoda gałązki nagie, [...]
do kłąbik wklejam twój tekst a moja odpowiedź w nim dużymi literami. Sylwia Później jeszcze raz przeczytam, ale brzmi dobrze, i w końcu coś się ruszyło. Ktoś idzie w dobrym w kierunku... SOG 4 u P.S. niedługo chcę na sobie zrobić mały eksperyment, będzie to wyglądało tak: 1. Obecnie przez długi długi czas byłem na diecie wysoko ww. (ale dobrze [...]
Nauczanie techniki - w początkowych stadiach nauczania techniki, muszą występować maksymalnie dogodne warunki, czyli ćwiczenia wykonujemy na równej murawie, bez ograniczenia czasowego, na wypoczęciu, od ćwiczenia o małym stopniu trudności do bardziej złożonych. Wraz ze stopniem zaawansowania wprowadzamy, ograniczenie czasu (np. przeciwnika), [...]
jeszcze jedno ISTOTNE ELEMENTY WPŁYWAJĄCE NA PRZYROST MASY MIĘŚNIOWEJ Dla wielu ludzi przyrost masy ciała jest ostatnią rzeczą, jakiej by sobie życzyli. Kobiety w szczególności wydają się być uczulone na to zjawisko, lecz dla wielu czytelników pism kulturystycznych przyrost masy jest głównym celem ich egzystencji sportowej. Może to, po pierwsze, [...]
Lebiodka pospolita - Origanum vulgare (Labiatae). Opis. Bylina dorastająca do 80 cm wys.; kłącze pełzające; łodyga owłosiona, rozgałęziona; liście jajowate, tępe, całobrzegie lub słabo ząbkowane, ogonkowe; kwiatostan w szczytowych podbaldachach; kielich o ząbkach jajowatotrójkątnych, zaostrzonych; korona różowa, liliowa, lub purpurowa; trzy klapy [...]
Moje dane to : wiek 29 wzrost : 179 cm waga: 63 kg poziom tkanki tłuszczowej : 14,5 % obwód w pasie: 85 brzuch : 77 klata: 91 zapotrzebowanie kaloryczne: 3002 nadwyżka : 600; razem około 3600 Krótko mówiąc:Ektomorfik Cel : Wzrost masy do około 80kg. Po kilku dniach czytania forum doszedłem do ogólnych wniosków że podstawa to: 1) Odpowiednia [...]
[...] %-) schudl ze stresu i nie bylo to optymalne dla SIŁY dalem mu program opierajacy sie o mega produkcje kwasu mlekowego, 99% forum wystraszy sie tylko czytajkac program - ilosc serii i powtorzen dcalego ciala na raz jest przytlaczajaca, przerwy bardzo krotkie przytyl - a nie mogl juz od dluzszego czasu przytyc w zwiazku ze stresem i brakiem [...]
[...] Te kilka gram wiecej da juz spora sumke Najwazniejsze aby zjesc cos! Co - to juz zalezy indywidualnie. Ale tez - proch nie rowna sie w posilkiem jesli chodzi o dostepnosc i ilosc aminek w danym okresie czasu! Dalbym wykresik jakis - ale czesc osob 'jedzie' po mnie ze daje wykresy a nie pisze wprost - wiec tym razem napisze wprost: -> im [...]
w przypadku krótkiego okna jedzenia (4h) niepokoi mnie nieco kilka kwestii. 1. łączenie cukrów prostych z cholesterolem podczas takiej diety jest dość powszechne, a to wpływa ujemnie na układ krążenia (insulina - reduktoza hmg-coa). 2. łączenie zróżnicowanych produktów żywnościowych w tak krótkim okresie czasu spowoduje znaczne obniżenie [...]